MEMBELI BELAH DI LINDA BEAUTY SHOPEE

  • Reading time:4 mins read
PELUANG MEMBELI BELAH DI LINDA BEAUTY SHOPEE DENGAN DISKAUN HEBAT

LINDA BEAUTIES menggalakkan buat masa sekarang semua pelanggan Linda Beauties membeli di shopee terlebih dahulu kerana pihak kami memberi PELUANG MEMBELI BELAH DI LINDA BEAUTY SHOPEE DENGAN DISKAUN HEBAT.

Kelebihan untuk pelanggan linda beauties ialah nilai voucher percuma sebanyak RM5 diberikan untuk setiap pembelian produk kami di Shopee.

Kami tidak mengalami apa-apa kerugian kerana voucher tersebut adalah percuma dari bantuan Penjana. Gran peluang ini dan pergi ke linda beauties Shopee dimana harga kami menjadi lebih murah berbanding dimana-mana rangkaian platform Linda Beauties yang lain.

PELUANG MEMBELI BELAH DI LINDA BEAUTY SHOPEE DENGAN DISKAUN HEBAT

PELUANG MEMBELI BELAH DI LINDA BEAUTY SHOPEE DENGAN DISKAUN HEBAT

Jangan lepaskan peluang ini dan grab nilai rendah produk kami yang amat jarang anda perolehi atau mana-mana seller di Shopee.

Pada tahun 2015, Shopee dilancarkan di Singapura sebagai pasaran sentrik pertama dan mudah alih di mana pengguna boleh melayari, membeli dan menjual di mana sahaja.[5] Bersepadu dengan sokongan logistik dan pembayaran, platform cahaya aset bertujuan untuk membuat belanja dalam talian mudah dan terjamin untuk kedua-dua penjual dan pembeli.[6][7]

Tidak lama selepas itu, sebuah platform berasaskan aplikasi melancarkan laman web untuk menyaingi laman web e-dagang yang semakin berkembang di rantau ini seperti Lazada, Tokopedia dan AliExpress. Untuk membezakannya sendiri, Shopee menawarkan keselamatan membeli-belah dalam talian melalui perkhidmatan escrownya sendiri yang disebut “Shopee Guarantee”,[8] di mana ia menahan pembayaran kepada penjual sehingga pembeli telah menerima pesanan mereka.

Shopee pertama kali mula sebagai pasaran pengguna-ke-pengguna (C2C) tetapi telah berpindah ke kedua-dua model hibrid C2C dan perniagaan-ke-pengguna (B2C).[10] Berbanding dengan pesaingnya, Shopee tidak mengenakan yuran/komisen penjual dan yuran penyenaraian.

Ia juga beroperasi sebagai pasaran cahaya aset di mana Shopee tidak memegang apa-apa inventori atau pergudangan dan bergantung kepada pihak ketiga untuk keupayaan logistik.[11] Rakan kongsi pembeli dengan lebih daripada 70 pembekal perkhidmatan kurier di seluruh pasaran untuk menyediakan sokongan logistik untuk penggunanya.[12] Di Singapura, ia bekerjasama dengan permulaan logistik, NinjaVan, untuk pickup dan penghantaran item.[13] Rakan kongsi penghantaran lain di rantau ini termasuk Pos Malaysia[14] dan Pos Indonesia.[15]

Shopee (Cina Tradisional: 蝦皮購物) ialah platform E-Dagang yang beribu pejabat di Singapura di bawah Sea Group (sebelum ini dikenali sebagai Garena), yang ditubuhkan pada tahun 2009 oleh Forrest Li.[1] Pembeli pertama dilancarkan di Singapura pada tahun 2015, dan sejak diperluas jangkauannya ke Malaysia, Thailand, Taiwan, Indonesia, Vietnam dan Filipina.[2] Ia memberi pengguna di Asia Tenggara dan Taiwan untuk membeli dan menjual produk dalam talian.[3] Berikutan unsur mudah alih dan sosial yang dibina dalam konsep itu, Shopee digambarkan sebagai salah satu daripada “5 pemula E-Dagang yang mengganggu yang kita pernah lihat pada tahun 2015” oleh Tech In Asia.[4]

Perkembangan teknologi informasi yang pesat telah membawa pengaruh baru yang belum pernah terbayangkan sebelumnya. Di Indonesia telah menempati peringkat yang tinggi dengan jumlah pengguna internet terbesar sekitar 30% dari total penduduk Indonesia. E-commerce dapat menjadi sebuah lahan emas bagi sebagian orang yang ingin terjun ke dalam dunia bisnis online.

Dahulu, jika kita ingin membeli pakaian atau barang yang kita inginkan pastinya kita bakal memilih, berebut dan mengantri panjang jika akan membayar. Namun sekarang tidak perlu susah payah karena adanya aplikasi penjualan yang mempermudah masyarakat Indonesia. Jika kita ingin membeli barang dengan cara online dimana pun dan kapanpunPenjual hanya akan menerima uang pembayaran setelah barang diterima oleh pihak pembeli. Selama barang belum sampai, uang akan disimpan di rekening pihak ketiga.

Transaksi juga aman tanpa perlu khawatir karena menggunakan layanan escrow atau rekening pihak ketiga. Tentunya dengan dipermudah dalam kecanggihan teknologi ini membuat masyarakat di Indonesia akan beralih menggunakan bisnis online atau membeli dengan cara online. Cukup dengan menggunakan Smartphone anda untuk mengakses situs aplikasi belanja online tanpa ribet. Salah satu aplikasi yang saat ini marak digunakan adalah Shopee.

Apa itu Shopee?

Shopee adalah sebuah aplikasi yang bergerak dibidang jual beli secara online dan dapat diakses secara mudah dengan menggunakan smartphone. Shopee hadir dalam bentuk aplikasi yang memudahkan penggunanya dalam melakukan kegiatan berbelanja secara online tanpa harus ribet menggunakan perangkat komputer. Namun cukup menggunakan smartphone anda, Shopee akan menawarkan berbagai macam produk-produk fashion hingga produk untuk kebutuhan sehari-hari.