CARA DAPATKAN KAKI YANG LEMBUT DAN CANTIK

 • Reading time:4 mins read

Selain daripada penjagaan kulit wajah, penjagaan kaki juga penting. Jangan abaikan penjagaan kaki kerana ia melambangkan tahap kebersihan seseorang wanita.

Kaki yang cantik, lembut dan bebas selulit sering menjadi idaman wanita. Rajin-rajinkan diri anda untuk mencuba beberapa petua ini ya!

NYAHKAN BULU KAKI

Hair Remove Wax Paper

Jika anda mahu membuang bulu kaki, elakkan mencukurnya kerana ia membuatkan bulu kaki lebih cepat tumbuh dan kasar. Cuba petua semulajadi ini di rumah bagi menanggalkan bulu kaki agar kelihatan lebih licin dan bersih.

Cara-caranya:

 1. Sediakan 3 sudu madu, 3 sudu gula dan 1/2 biji air perahan lemon. Sediakan juga kain khas yang bersih untuk digunakan bagi mencabut bulu kaki nanti.
 2. Cairkan gula dengan kaedah double boiler dengan api yang kecil. Apabila gula telah cair dan berwarna keperangan, masukkan madu dan jus lemon. Gaul sehingga sebati.
 3. Biarkan suam dan kemudian sapukan pada kaki anda. Tambah sedikit air jika adunan terlalu pekat.
 4. Setelah disapukan adunan yang masih suam itu pada kaki, letakkan kain dan kira sehingga kiraan 10 sebelum mencabut kain itu dengan pantas.
 5. Lakukan perkara yang sama pada kedua belah kaki

ATAU

Menggunakan produk “Hair Remove Wax Paper” khusus untuk membuang bulu yang berlebihan. Tak perlu pelbagai ramuan hanya tampal dan tarik. Siap!!Penghantaran 7 hari-14 hari

RAWAT KAKI DENGAN KOPI

H803eefdfb28048fd9f8919b6551974dbs

Selain untuk minuman, kopi juga boleh digunakan untuk mencantikkan kaki anda. Bahagian tapak kaki dan tumit antara yang sering mudah menjadi kasar, kering dan menggelupas. Kandungan di dalam kopi membantu merawat masalah kulit.

Cara-caranya:

 1. Campurkan 3 sudu serbuk kopi bersama 4 sudu losyen badan (yang telah disejukkan selama 2 jam di dalam peti sejuk), dan 2 sudu minyak zaitun. Gaul sehingga sebati.
 2. Tuangkan air suam ke dalam besen yang cukup besar untuk merendam kaki anda.
 3. Tambahkan dengan 2 kotak susu.
 4. Rendamkan kedua kaki dalam besen tersebut selama 5 minit.
 5. Selepas itu, keluarkan kaki dan sapukan adunan kopi tadi pada kaki sambil menggosok perlahan termasuk di celah jari. Lakukan selama 10 minit.
 6. Bilas bersih kaki dan rendamkan semula ke dalam besen air suam dan susu tadi bagi melarutkan kulit kering dan membuang sel kulit mati.
 7. Lapkan kaki dengan kain bersih dan amalkanlah selalu

ATAU

Gunakan “Silicone Feet Care Socks Moisturizing” yang akan merawat kaki anda sepanjang masa tanpa perlu mengotorkan kawasan sekeliling. Ia adalah perawat dan pencegah yang baik untuk kaki anda. Penghantaran 20-30 hari.

KAKI LEMBUT DAN HALUS

KAKI CANTIK

Berikut ialah cara yang boleh dilakukan untuk memiliki sepasang kaki yang cantik, lembap dan sentiasa halus.

Cara-caranya:

 1. Campurkan 1 cawan air perahan lemon, 2 tangkai kayu manis, 4 sudu minyak zaitun, 3 cawan susu dan air suam yang secukupnya ke dalam baldi.
 2. Rendamkan kaki anda ke dalam baldi dan biarkan selama 15 minit.
 3. Bilas dengan air yang bersih dan sapukan sedikit losyen.

ATAU

Exfoliator kan kaki anda dengan menggunakan ‘Mask Kaki”. seperti gambar di atas yang boleh membuang kulit-kulit mati yang lembut serta memberi kelembapan kepada kaki anda. Penghantaran20 hari-30 hari

HINDARI URAT SIMPUL

Features: Every one can use it, especiallly middle-age and old people, and those people who sitting to work and study for a long time. It is helpful for the internal organs of body to walk on the plastic stone in healthy foot massage mat. Made of fine quality PP plastics, environmentally friendly and non-toxic, wear-resistant. Easy and convenient to use. Specifications: Color: multicolor Maetrial: PVC Item size: 350 * 350 * 50mm / 13.8 * 13.8 * 2.0in Item weight: 100g / 3.5ounce Package size: 350 * 120 * 70mm / 13.8 * 4.7 * 2.8in Package weight: 110g / 3.9ounce Package list: 1 * Walk Massager Mat

Cara-caranya:

Campurkan air suam dengan sedikit garam mandian yang mengandungi ekstrak rosemary. Amalkan merendam kaki dalam air campuran ini untuk melancarkan peredaran darah dan merehatkan kaki anda.

ATAU

Gunakan “Reflexology Walk Stone Foot Leg”yang akan memberi keselesaan bukan sahaja kepada kaki anda tetapi seluruh tubuh anda. Tak perlu kami terangkan apakah kebaikan reflexologi ini baik kepada tubuh anda. Penghantaran 7- 14 hari

BERSIHKAN KULIT-KULIT MATI

CARA DAPATKAN KAKI YANG LEMBUT DAN CANTIK

Cara-Caranya:

Gunakan pengaruk besi yang dibuat khas untuk menghilangkan kulit-kulit mati kaki anda. Ini adalah cara terbaik untuk hilangkan segera sel-sel mati. Penghantaran20 hari-30 hari

LINDA BEAUTIES bukan sahaja memberi perkhidmtan produk kaki untuk wanita tetapi keseluruhan tubuh wanita kerana motto Kejelitaan Adalah Milik Anda. Kami hanya membantu .

Kesemua produk ini adalah free delivery. Kami tanggung kosnya dan pemilihan produk lengkap penjagaan kaki ini kami menggunakan syarikat kecantikan yang terbaik hanya untuk anda.