6 RAHSIA BESAR PENJAGAAN MUKA

  • Reading time:3 mins read
6 Produk Pelembab Muka Untuk Kulit Kering 2019
6 RAHSIA BESAR PENJAGAAN MUKA

Setiap wanita mengidamkan wajah yang cantik, bersih, cerah, flawless, berseri tanpa sebarang cela. Namun tak semua mampu untuk membeli produk kecantikan yang mahal seperti artis-artis dan selebriti.

Terdapat 6 RAHSIA BESAR PENJAGAAN MUKA yang wajib untuk wanita jika anda mahu kelihatan cantik dan segar walaupun umur telah mencecah melebihi 40 tahun. Baru nampak segar dan kulit kenyal.

ARTISTRY HYDRA-V Fresh Foaming Cleanser (125ml)
ARTISTRY HYDRA-V Fresh Foaming Cleanser (125ml)

Pencuci Muka (Cleanser)

Pencuci muka adalah asas utama dalam penjagaan kulit muka dan kalau kita tengok rutin mana-mana jelitawan daripada seluruh pelosok dunia, kita akan jumpa yang mencuci muka adalah langkah pertama yang mereka lakukan.

Fungsinya mudah, untuk mencuci segala kotoran yang ada di kulit wajah

ARTISTRY YOUTH XTEND Softening Lotion (200ml)
ARTISTRY YOUTH XTEND Softening Lotion (200ml)

Penyegar atau toner

Selepas anda mencuci muka dengan bersih, dan dibilas dengan air sejuk, keringkan wajah dan jangan lupa untuk memakai toner atau penyegar. Fungsi utama toner ialah untuk menutup liang pori yang masih terbuka. Kenapa penting untuk kita pastikan liang pori tidak terbuka?

ARTISTRY INTENSIVE SKINCARE Advanced Skin Refinisher (30ml)
ARTISTRY INTENSIVE SKINCARE Advanced Skin Refinisher (30ml)

Serum atau essence

Selepas toner, anda boleh sapukan serum atau essence ke wajah. Serum dan essence membantu memberikan anda wajah yang cantik berseri. Jika anda berumur 25 tahun ke atas, pilih serum atau essence yang mempunyai fungsi anti penuaan.

ARTISTRY HYDRA-V Refreshing Gel (50ml)
ARTISTRY HYDRA-V Refreshing Gel (50ml)

Pelembab (Moisturiser)

Pelembab adalah sangat penting jika anda inginkan wajah yang cantik, berseri, dan awet muda. Tahukah anda? Kulit yang kering akan berkedut lebih awal berbanding kulit yang lembab dan disapukan dengan pelembab secara konsisten setiap hari.

Ramai yang beranggapan bahawa kita tak perlu memakai pelembab jika tidak keluar outdoor. Ianya salah sama sekali. Anda wajib memakai pelembab sekali pun anda duduk di dalam bangunan, terutamanya jika anda duduk didalam penyaman udara. Penyaman udara menyedut lembapan dari kulit dan menyebabkan kulit menjadi sangat kering tanpa kita sedari

ARTISTRY Phyto UV Protect (50ml
ARTISTRY Phyto UV Protect (50ml)

Pelindung UV(Sunscreen)

Tak kira sama ada anda sentiasa berada di dalam bangunan atau banyak menghabiskan masa di luar, pelindung uv adalah wajib untuk anda. Kita semua sedia maklum bahawa lapisan ozon kita semakin menipis dan tidak lagi mampu untuk menapis sinaran UV yang boleh merosakkan kulit.

Mervably Milk Pudding Exfoliator
Mervably Milk Pudding Exfoliator

Exfoliator

Exfoliator ni tugas dia adalah untuk mengelupaskan lapisan sel kulit mati yang ada di muka kita.

Kulit kita mempunyai beberapa lapisan, anda boleh baca di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai lapisan kulit muka.

Kita perlu faham kulit kita akan berganti secara purata setiap 28 hari. Secara semulajadi kulit ini akan mengelupas sendiri, akan tetapi oleh kerana banyak faktor yang boleh kacau proses ni, kulit muka anda boleh jadi tidak mengelupas dengan sempurna.

Produk di atas adalah conth sahaja tetapi anda boleh membeli pelbagai jenama lain yang sesuai dengan anda. Sila ke LINDA BEAUTIES untuk melihat koleksi produk kecantikan pilihan anda.

KESEMUA PRODUK DI ATAS PENGHANTARAN 2- 4 HARI. FREE DELIVERY

Yang penting dalam penjagaan muka, wajib mempunyai :

Pencuci Muka (Cleanser)

Penyegar atau toner

Serum atau essence

Pelembab (Moisturiser)

Pelindung UV(Sunscreen)

Exfoliator atau Scrub Muka